Creme matifiante pt ten gras? Cand si de ce?

Roxana Dumitru

Tenul gras este tenul care prezinta pori dilatati si o secretie mare de sebum, cu precadere pe centrul fetei. Tenul mixt este tenul care prezinta o usoara secretie de sebum pe zona T  (porii pot fi mai dilatati sau nu) si o piele normala sau uscata in rest.

Multe persoane aleg sa consulte un dermatolog sau macar o cosmeticiana inainte de a folosi o crema de fata, insa cea mai mare parte dintre femei merg pe varianta in care isi aleg singure produsele de skincare, fara a primi o recomandare de specialitate.

Reclama asidua carre ne bombardeaza cu produse speciale pt ten gras/mixt are o influenta foarte mare asupra maselor, deoarece toata lumea care are probleme la capitolul ten este foarte receptiva la noi produse si informatii.  Astfel ca in momentul in care apare un produs nou despre care se spune ca rezolva problema sebumului, toata lumea sare si il cumpara, si implicit il foloseste. Spun “foloseste” deoarece “testeaza” este prea putin spus… Cine isi cumpara un produs, de cele mai multe ori il foloseste pana il termina pt a nu irosi achizitia.

Trebuie sa ne informam mai mult inainte de a arunca cu banii pe orice, deoarece poate fi chiar mai ieftin sa cumparam un produs mai scump decat media celorlalte produse, sau sa mergem la o consultatie la dermatolog, in loc sa achizitionam mai multe produse care nu ne fac bine.

Produsele speciale pt ten gras/mixt sunt in mare parte matifiante sau usuca tenul. Ele trebuie folosite cum am spus mai sus doar la recomandarea unui specialist deoarece trebuie sa faca parte dintr-un tratament de durata limitata, nu sa fie folosite pe timp lung. Aceste produse usuca excesiv si duc la exfolierea tenului printre altele. Poate suna bine pt inceput insa trebuie sa stiti ca totodata dezechilibreaza PH-ul fetei care incepe sa reactioneze la aceste agresiuni prin ce?! printr-o secretie si mai mare de sebum!

Multe femei se vor regasi in afirmatia urmatoare. Cand va intreaba cineva ce tip de ten aveti raspunsul este: nu stiu, pt ca este gras, am porii dilatati, dar la suprafata este foarte uscat si se descuameaza?!

Tenul daca nu are parte de un tratament corect, reactioneaza in consecinta si anume: daca noi il uscam, el va simti nevoia de grasime si deci de SEBUM. astfel ca ne putem trezi intr-un “lant al slabiciunilor” in care noi uscam, tenul se ingrasa, noi iar uscam, tenul se ingrasa si mai rau… si nu ajungem nicaieri decat ca se creaza un dezechilibru si mai mare.

Astfel se nasc si punctele negre, cele mari, care pare ca nu vor iesi niciodata. Tenul in profunzime secreta sebum, grasime,  insa la suprafata este uscat si inchisteaza aceste puncte, dand un aspect rugos, inestetic.

Daca tratamentul se face controlat, nu mai este problema, deoarece este luat in calcul acest aspect.

Cremele ideale pt aceste tipuri de ten sunt cremele hidratante care nu contin grasimi. Cele mai bune sunt cele sub forma de gel. Sunt cele mai usoare. Ele hidrateaza fara sa aduca un aport de grasime tenului, echilibrand PH-ul pielii. Aceasta nu mai simte ca este uscata si minimizeaza secretia de sebum. Nu spun ca dispare. Acest lucru se va intampla dupa ce se stabileste exact motivul dezechilibrului din organism, insa cu siguranta va exista o imbunatatire vizibila.

Sper sa va fie de ajutor!


Comments are closed.